Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 36. sjednici Senata Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Na 36. sjednici Senata Univerziteta u Banjoj Luci, 7. maja 2019. godine razmotren je i podržan Prijedlog visine školarine za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na studijske programe na Univerzitetu u akademskoj 2019/2020. godini.

Senat je donio i Odluku o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja. 

U radu 36. sjednice donesena je i odluka o izboru u nastavnička i saradnička zvanja za više kandidata sa organizacionih jedinica UNIBL. Dalje je donesena  i Odluka o davanju saglasnosti na Izvještaj komisije o urađenoj doktorskoj disertaciji i imenovanje komisije za javnu odbranu doktorske disertacije za kandidata sa Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. 

Najviši organ Univerziteta, dao je svoju saglasnost na prijedloge odluka nastavno-naučnih vijeća Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Tehnološkog fakulteta i Elektrotehničkog fakulteta da se pojedini udžbenici objave kao univerzitetska nastavna literatura.
Razmotrio je Senat i podržao prijedlog za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Univerziteta u Banjoj Luci i kineskog Univerziteta Jiangsu, kao i za zaključivanje Memoranduma o saradnji između Univerziteta i UNICEF-a. Senat je saglasan i sa zaključivanje Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Državnog tehničkog univerziteta R.E. Aleksejv iz Nižnjeg Novgoroda. 

Senat je podražo i Prijedlog odluke Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci o izmjeni sastava Nastavno-naučnog vijeća.

U radu ove sjednice razmotreni su i prijedlozi odluka NNV Akademije umjetnosti i Arhitektonsko-građevinsko geodetskog fakulteta o organizovanju pripremne nastave za upis nove generacije studenata na prvu godinu prvog ciklusa, kao i prijedlozi cijena za organizovanje istih.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8854/unibl_logo_novi.png