Navigacija
Viber X logo

Elektrotehnički fakultet: Drugo mjesto na Elektrijadi 2019

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na 59. međunarodnom studentskom takmičenju Elektrijada 2019, održanom u Sunčevom Bregu u Bugarskoj od 18. do 23. maja 2019. godine, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci osvojio je drugo mjesto u generalnom plasmanu u naučnim disciplinama.

Studenti Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci učestvovali su na takmičenjima iz 13 naučnih disciplina.

Pobjednička postolja zauzele su ekipe u više disciplina.

Tako je tim ETF-a u sastavu Bojan Derajić, Dajana Jovanić, Maja Trninić i vođa tima Vanja Starčević, zauzeo prvo mjesto u disciplini Teorija električnih kola. 

Drugo mjesto pripalo je u disciplini Matematika 2, a svoje znannje pokazali su članovi tima Bojan Derajić, Dajana Jovanić i Dejan Gutić. Ovu uspješnu ekipu predvodio je Dušan Bajović. Isto mjesto pripalo je i za discilipnu Analiza elektroenergetskih sistema, a ekipu koja je osvojila nagradu činili su Bojan Lazić, Darko Karlica i Nikola Subotić, pod vođstvom Bojan Ercega. Drugo mjesto ETF je osvojio i za disciplinu Obnovljivi izvori energije, u ovoj ekipi su bili Nedeljko Dujaković, Bojan Nikolić i Vojislav Kajtez, a predvodio ih je Predrag Mršić.

Naši studenti su osvojili i dva treća mjesta, i to za naučne discipline Električne mašine i Matematika 1. Tim Električne mašine činili su Romanela Lajić, Zoran Dukić i Borislav Vujić, a vođa je bio Nemanja Kitić, dok su  u timu za Matematiku 1 svoje znanje pokazali Bojan Derajić, Saša Šukalo i Bojan Bulatović, a pod vođstvom Dušana Bajovića.

Izuzetne rezultate ostvario je student druge godine Bojan Derajić, koji je učestvovao na tri takmičenja na kojima je osvojio dva prva mjesta u oblasti Teorija električnih kola i Matematika 2. 

Sjajni su bili i Aleksandar Jelić koji je osvojio prvo  mjesto iz Matematike 1,  kao i Željko Lojić koji se okitio prvim mjestom  iz Objektno orijentisanog programiranja. Bojan Lazić osvojio je prvo mjesto iz Analize elektroenergetskih sistema, a Dajana Jovanić drugo mjesto iz Teorije električnih kola.

Nastavnici i saradnici sa Elektrotehničkog fakulteta dali su doprinos organizaciji takmičenja u naučnom disciplinama na Elektrijadi 2019 kroz pripremu zadataka i studenata za takmičenja, te kroz dežurstva na takmičenjima i ocjenjivanje studentskih radova.

Prof. dr Dražen Brđanin, koordinator ekipa Elektrotehničkog fakulteta, istakao je da je Fakultet ove godine imao rekordan broj učesnika na Elektrijadi  preko 120 studenata, asistenata i profesora, koji su odševljavali sve učesnike Elektrijade svojim odličnim rezultatima i istinskim kolektivnim duhom. 
''Rezultati koje su studenti našeg fakulteta ostvarili na ovogodišnjoj Elektrijadi najbolji su u poratnom periodu, a vjerovatno i u istoriji Elektrijade'', naglasio je prof. Brđanin.   

Elektrotehnički fakultet je ostvarenim uspjesima svojih takmičara i ovaj put dokazao da zauzima visoku poziciju među regionalnim visokoškolskim ustanovama.  

Takođe, nastavnici, saradnici i studenti našeg fakulteta učešćem na Elektrijadi imaju jedinstvenu priliku da se upoznaju sa predstavnicima regionalnih fakulteta, kao i da ostvare i prošire saradnju sa drugim visokoškolskim ustanovama. 

Pored ETF-a, na ovom takmičenju su učestvovali i studenti: Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Elektronskog fakulteta u Nišu, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Računarskog fakulteta u Beogradu, Vojne akademije u Beogradu, Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, Fakulteta tehničkih nauka u Čačku i Tehničkog fakulteta u Bitolju.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8963/1__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8963/2__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8963/3__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8963/4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8963/5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8963/6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8963/7.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8963/8.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8963/9.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8963/10__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8963/11__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8963/12__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8963/13__1_.jpg