Navigacija
Viber X logo

ERAZMUS+ stipendija za razmjenu akademskog osoblja Filološkog fakulteta

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

U okviru ERAZMUS+ programa – kreditna razmjena – raspisan je konkurs za razmjenu akademskog osoblja u svrhu držanja nastave na Univerzitetu u Gdanjsku, Poljska, čija je tema književnost i lingvistika.

Dostupna je jedna (1) stipendija za nastavno osoblje Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (Studijski program srpskog jezika i književnosti). Trajanje razmjene je pet (5) radnih dana + dva (2) dana predviđena za putovanje.

Razmjena se mora obaviti u akademskoj 2019/2020. godini, a Univerzitet u Gdanjsku predviđa da bi najoptimalnije vrijeme razmjene bilo u drugoj polovini oktobra 2019. godine.

IZNOS STIPENDIJE:

- troškovi smještaja i života 140,00 evra po danu boravka,

- putni troškovi 275,00 evra.

Troškovi polise osiguranja nisu obuhvaćeni ovom stipendijom, te je stipendista dužan da ih snosi sam.

APLIKANTI:

Na konkurs se može prijaviti akademsko osoblje Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (Studijski program srpskog jezika i književnosti). Za ramjenu je potrebno poznavanje srpskog i/ili poljskog jezika.

DOKUMENTI:

Na konkurs je potrebno dostaviti sljedeće:

1.    Biografija kandidata  (preporučuje se korišćenje modela Europass);

2.    Motivaciono pismo

3. Prijedlog Ugovora o razmjeni sa detaljnim planom rada (vidjeti: http://unibl.org/sr/univerzitet/propisi/pravilnici dokumente pod rednim brojevima 34. i 34.1).

Sve dokumente treba dostaviti u PDF formatu.

PRIJAVA:

Svu traženu dokumentaciju potrebno je dostaviti koordinatoru za međunarodnu saradnju Filološkog fakulteta elektronskom poštom na e-adresu: milica.josic-milinovic@flf.unibl.org.

Rok za dostavljanje dokumentacije je 30.4.2019. godine u 12 časova.

POSTUPAK ODABIRA:

Po završetku konkursa, komisija za odabir kandidata sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci izvršiće provjeru podobnosti pristiglih prijava i odabir kandidata u roku od deset (10) radnih dana.

Prednost imaju kandidati koji imaju iskustvo u aktivnostima za koje je raspisana mobilnost, kao i kandidati koji nisu ranije koristili stipendije Erasmus+ programa.

Kandidati će biti obaviješteni o rezultatima izbora elektronskom poštom.

Izabrani kandidati su dužni da popune formular o mobilnosti na svom profilu na ezaposleni i prije i poslije obavljene mobilnosti.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8734/erasmus.jpg