Navigacija
Viber X logo

Studenti posjetili Upravu za policijsku obuku

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, koji pohađaju Kriminalističko - forenzičku kliniku, 26. marta 2019. godine posjetili Upravu za policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

Studenti su imali priliku da se upoznaju sa dijelom opreme i nastavnih sredstava koji se koriste u osnovnoj policijskoj obuci, kao i da prisustvuju praktičnoj i situacionoj obuci kadeta Policijske akademije. 

Tom prilikom prezentovano im je postupanje policije u slučaju prijave nasilja u porodici, a vježba se realizovala u situacionom stanu, koji je posebno opremljen za te namjene.

Takođe, studenti su imali priliku da posjete Muzej policije Republike Srpske, koji je jedini specijalizovani muzej u Republici Srpskoj, gdje su izloženi muzejski eksponati koji svjedoče o razvoju policijske službe na ovim prostorima. 

Pored toga obišli su Kriminalističko – forenzičku labaratoriju, kabinet kriminalistike, imali priliku da prisustvuju pokaznoj vježbi sa službenim psima, koju su realizovali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, probaju simulator vezivanja pojasa i slično.

Posjeta je organizovana u okviru Dana otvorenih vrata, a u povodu Dana policije Republike Srpske, koji se obilježava 04. aprila 2019. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8682/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8.jpg