Navigacija
Viber X logo

Prvi put organizovano polaganje HSK i HSKK ispita

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Konfucijev institut Univerziteta u Banjoj Luci, 23. marta 2019. godine organizovao je polaganje međunarodno priznatog ispita iz poznavanja kineskog jezika HSK, kao i usmeni ispit iz kineskog jezika, skraćeno HSKK.

Ukupno 23 polaznika, imala su priliku da polažu HSK 1, HSK 2 i HSK 3, kao i početni nivo usmenog ispita HSKK. Najveće interesovanje vladalo je za HSK 1 test, a ovaj test je polagao 21 kandidat, HSK 2 su polagala dva polaznika, a HSK 3 i HSKK jedan polaznik.

''Organizovanjem ovog međunarodnog standardizovanog ispita Konfucijev institut, želi da omogući svojim polaznicima da dobiju sertifikate direktno iz Kine i na taj način steknu dokaz o poznavanju određenog nivoa kineskog jezika koji je priznat u cijelom svijetu, te da samim tim steknu motivaciju za dalje učenje i usavršavanje u oblasti kineskog jezika i kulture'', navode u Konfucijevom institutu.

Podsjećamo, Konfucijev institut organizuje kurseve kineskog jezika za sve nivoe znanja pri čemu se u nastavi koriste standardizovani udžbenici iz Kine prilagođeni svakom niovu znanja. 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8664/hsk.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8664/IMG_20190323_130609__1_.jpg