Navigacija
Viber X logo

Prorektor Latinović boravio u Amsterdamu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci, učestvovao je 25. i 26. marta 2019. godine na konferenciji ''Socijalna inkluzija: univerzitetske politike i prakse'', održanoj na Slobodnom univerzitetu u Amsterdamu. 

Konferencija je bila posvećena glavnim aktivnostima univerziteta u vezi sa uključivanjem u obrazovni sistem studenata sa invaliditetom i raznim poteškoćama, kao i studenata i nastavnog osoblja iz manjinskih grupa (rasnih, etničkih, vjerskih, polnih, socijalno-ekonomskih, političkih itd.).

Pored predavača iz zemalja Evropske unije, na konferenciji su učestvovali i predstavnici univerziteta i ministarstava iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Rusije, Ukrajine, Moldavije, Gruzije, Jermenije, Azerbejdžana, Albanije, Izraela, Libana, Egipta, Jordana, Kazahstana, Uzbekistana, Tadžikistana i Kirgistana. Učešće prorektora Latinovića finansirala je ERAZMUS+ kancelarija Bosne i Hercegovine, a u okviru projekta HERE (Higher Education Reform Experts), čiji je prof. Latinović učesnik, kao predstavnik Univerziteta u Banjoj Luci.

Slobodni univerzitet u Amsterdamu osnovan je 1880. godine. Univerzitet ima oko 3.000 nastavnika, saradnika i istraživača i oko 24.000 studenata. Godišnji budžet Slobodnog univerziteta iznosi oko 500 miliona evra, od čega holandska vlada učestvuje sa oko 75 odsto. Ovaj univerzitet ima preko 200 studijskih programa na holandskom i engleskom jeziku, a na Šangajskoj listi univerziteta rangiran je među 150 najboljih univerziteta na svijetu. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8683/thumb_01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8683/02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8683/03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8683/04.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8683/05.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8683/06.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8683/07.jpg