Navigacija
Viber X logo

Profesor iz Rusije boravio na PMF-u

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

 

Azat Safarjan, profesor i koordinator za međunarodnu razmjenu na Katedri za turizam sa Geografskog fakulteta Premskog državnog univerziteta (Rusija), boravio je u posjeti Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

 U toku posjete profesor je upoznat sa strukturom, nastavno-naučnim radom i izdavačkom djelatnošću SP Geografija. Inače, ovaj profesor je u Banjoj Luci boravio kao gost SP Geografija.

Posjetu je ikoristio i da se sastane sa dekanom Prirodno-matematičkog fakulteta. Na sastanku sa dekanom prof. dr Goranom Trbićem istaknuta je potreba za nastavkom saradnje u domenu razmjene studenata i nastavnog osoblja između SP Geografija i Geografskog fakuleta Permskog državnog univerziteta.

Profesor Safarjan posjetio je i Univerzitetski grad i prostorije Studentskog centra „Nikola Tesla“ koje su predviđene za boravak ruskih studenata tokom razmjene.

Asistenti Prirodno-matematičkog fakulteta za profesora su organizovali turistički obilazak grada Banja Luka, a potom i izlet do Sarajeva.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8673/perm-azat2.jpg