Navigacija
Viber X logo

Predstavili temu ''Uloga fakulteta u sistemu bezbjednosti saobraćaja''

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Mr Milija Radović i dr Milan Tešić, direktor i rukovodlac Odsjeka za vozače, puteve i vozila Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, 05. marta 2019. godine na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu UNIBL, predstavili su temu ''Uloga fakulteta u sistemu bezbjednosti saobraćaja''.

Na predstavljanju pred nastavnicima i studentima, ukazano je na širinu djelovanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, pri čemu je struka građevinskih inženjera i arhitekata veoma zastupljena i izuzetno značajna.  

U toku diskusije u kojoj su učestvovali i predstavnici fakulteta, razgovarano je o uslovima izdavanja licenci za reviziju bezbjednosti saobraćaja. Istaknuta je potreba unaprjeđenja kurikuluma određenih predmeta u cilju uključivanja tema iz bezbjednosti saobraćaja u program rada, te ohrabrivanje studenata i nastavnika da se bave ovim temama kroz nastavni proces i uzmu učešća u konferenciji koju organizuje Agencija za bezbjednost saobraćaja u oktobru svake godine. 

Istaknuto je, takođe, da Agencija i AGGF imaju uspješnu dugogodišnju saradnju na organizovanju radionica na temu „Bezbjednost saobraćaja u planiranju prostora“ koje se realizuju za sve jedinice lokalnih samouprava u Republici Srpskoj, te da je u decembru 2018. godine potpisan sporazum o poslovno—tehničkoj saradnji između ove dvije institucije.

Zaključeno je da je potrebno u narednom periodu jačati saradnju, na obostranu korist, ali i korist šire društvene zajednice.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8562/large_ABSRS__3_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8562/large_ABSRS__5_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8562/large_ABSRS__7_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8562/large_ABSRS__10_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8562/large_ABSRS__11_.jpg