Navigacija
Viber X logo

Okrugli sto sa panel-diskusijom

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Filološkom fakultetu Univerziteta  u Banjoj Luci, 29. marta 2019. godine, s početkom u 12 časova, biće održan okrugli sto sa panel-diskusijom na temu „Nacionalne nauke i javne politike”. 

Pozivaju sve zainteresovane da učestvuju u ovoj javnoj diskusiji i iskažu mišljenje i stavove u vezi sa najavljenom problematikom. U izlaganjima panelista insistiraće se na neophodnosti uvažavanja suštinskih razlika između prirodnih, medicinskih, tehničkih, društvenih i humanističkih nauka u pogledu metodologije, plasiranja i vrednovanja naučnih informacija, kao i upotrebe naučnih rezultata. 

''Razmatraće se mjesto i uloga nacionalnih i identitetskih nauka u osmišljavanju i realizaciji javnih politika. Inicijator i organizator ovog panela je Katedra za srbistiku Filološkog fakulteta, a akcenat je na aktuelnom statusu srbistike u Republici Srpskoj, što ne umanjuje relevantnost pogleda iz ugla ostalih društvenih i humanističkih disciplina koje se suočavaju sa istim ili sličnim problemima u naučnom radu i dijalogu sa donosiocima odluka i kreatorima strategija. Razmjena iskustava i mišljenja unaprijediće proces mapiranja i očuvanja identitetskog prostora i naglastiti značaj Univerziteta, nauke, kulture i obrazovanja u tom procesu'', navodi se u pozivu.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8669/Okrugli-sto-16-9.jpg