Navigacija
Viber X logo

Konzul Češke u posjeti Poljoprivrednom fakultetu: Nastavak dobre saradnje

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Zlatan Kovačević, v.d. dekana Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i prof. dr Stoja Jotanović, rukovodilac Instituta za reprodukciju domaćih životinja, 27.2.2019. godine sastali su se sa Janom Zelingerovom, konzulom Ambasade Republike Češke u BiH.

Tokom sastanka u prostorijama ovog fakulteta, istaknuto je da je dosadašnja saradnja bila u zajedničkom interesu i na obostrano zadovoljstvo, a što je doprinijelo podizanju te iste  saradnje na bolji nivo. Iskazana je želja i za daljom saradnjom i podrškom budućem radu Poljoprivrednog fakulteta.

Zelingerova je istakla da je zadovoljna dosadašnjom saradnjom Ambasade, Češke razvojne agencije, Fakulteta Agrobiologije, prehrane i prirodnih resursa Poljoprivrednog Univerziteta iz Praga sa Poljoprivrednim fakultetom.
Posebno je pohvalila saradnju profesora Radka Rajmona i njegovih saradnika, sa nastavnicima i saradnicima Poljoprivrednog fakulteta. Riječ je o saradnji koja se ogleda kroz kroz razmjenu ideja, predavanja, te učešće u zajedničkim projektima.

Zelingerova, koja je rukovodilac i Odjela za razvojnu saradnju, ovu posjetu je iskoristila i da posjeti Laboratoriju za reprodukciju Instituta za reprodukciju domaćih životinja, gdje se upoznala sa đelatnošću Instituta i laboratorije.
Takođe, upoznata je i sa laboratorijskom i drugom opremom koja je donirana od strane Češke Republike i koja se koristi u radu laboratorije u okviru Poljoprivrednog fakulteta, kao i sa  dosadašnjim projektima saradnje, te projektom embriotransfera i postignutim pozitivnim rezultatima na terenu kod poljoprivrednih proizvođača u Republici Srpskoj. 

U delegaciji pored konzula bila je i Anesa Tereza Vuković, koordinator za razvojnu saradnju Ambasade Češke u BiH.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8527/IMG-0a11471fa6db49d5dea74e0f07c51cc7-V.jpg