Navigacija
Viber X logo

Izložba Metoda Črešnara

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Izložba ''Dodir/čipkane odjevne forme'', autora Metoda Črešnara,  biće otvorena 03. aprila 2019. godine u 19.00 časova u Malom izložbenom salonu KC Banski dvora.

Metod Črešnar je vanredni profesor, rođen je 1970. godine u Trbovlju, Slovenija. Radi kao samostalni stvaralac u području kulture, mode, dizajna tekstila i odjeće, kostimografije i profesionalnog modnog stilizovanja. Magistrirao je na College Central St. Martins u Londonu na University of The Arts, 2002. godine.

Angažovan je kao profesor na predmetima iz oblasti dizajna tekstila i odjeća na Fakultetu za dizajn u Ljubljani i Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Svoj umjetnički rad i djela izlagao je na domaćoj i međunarodnoj sceni, između ostalog u SAD-u, Kanadi, Japanu, Argentini i Evropi. Za svoj rad primio je mnogobrojna domaća i međunarodna priznanja i nagrade.

Na izložbi će biti prikazane odjevne forme izrađene od vazdušne čipke izrađuje posebnom tehnikom prošivanja konca na vodotopivu tkaninu, koja se razgrađuje u vodi pri visokim temperaturama.

Preplitanjem različitih uboda na tkanini stvara se međuprostor, koji se naknadnim procesom razgradnje bazne tkanine oblikuje u laganu prozračnu mrežu, takozvanu vazdušnu čipku.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8697/vabilo_web.png