Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 35. sjednice Senata Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Na 35. sjednici Senata Univerziteta u Banjoj Luci, održanoj 28. marta 2019. godine razmatran je i podržan Prijedlog izmjena i dopuna Statuta Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Senat je prihvatio Prijedlog Pravilnika o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u pisanim radovima na Univerzitetu u Banjoj Luci, kao i Prijedlog Pravilnika o radu Komisije za zaštitu i dobrobit eksperimentalnih životinja.

Razmotrena su i podržana Pravila o radu Komisije i kriterijumima za sprovođenje postupka izbora kandidata za razmjenu odlazećih studenata i osoblja u okviru programa Erazmus+ KA107. Podršku Senata dobio je i Prijedlog odluke Nastavno-naučnog vijeća Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci o usvajanju Elaborata o opravdanosti osnivanja Laboratorije za elektronsko poslovanje.

Na 35. sjednici Senata, donesena je i Odluka o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, a data je i saglasnost o izbor u nastavnička i saradnička zvanja za više kandidata sa organizacionih jedinica UNIBL.

Takođe, podržane su odluke o davanju saglasnosti na izvjšetaje komisija o urađenoj doktorskoj disertaciji i imenovanje komisije za javnu odbranu iste za kandidate Medicinskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta i Šumarskog fakulteta. Članovi Senata su podržali o odluke za davanje saglasnosti na izvještaje komisija o ocjeni i podobnosti kandidata za izradu doktorskih disertacija za kandidate sa Medicinskog i Ekonomskog fakulteta.

Najviši organ Univerziteta razmotrio je i Informaciju o trenutnom stanju softvera za otkrivanje plagijarizma u završnim radovima drugog i trećeg ciklusa (doktorskim disertacijama) i mogućnost proširenog korišćenja softvera.

Senat Univerziteta je saglasan i da se se zaključi Ugovor o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Moskovskog dražvnog instituta za kulturu iz Rusije. Podržano je  zaključivanje Okvirnog sporazuma o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci - Konfucijev institut i JU Ekonomska Škola iz Banja Luke, kao i za zaključivanje Okvirnog sporazuma o saradnji između Univerziteta u Haifi iz Izraela i Univerziteta u Banjoj Luci.

U radu 35. sjednice podržan je i Prijedlog odluke Prirodno-matematičkog fakulteta o izmjenu sastava nastavno-naučnog vijeća.

U okviru tekućih pitanja, Senat je informisan o nadolazećim aktivnostima povodom manifestacije ''Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci'', kao i aktivnostima vezanim za upis nove generacije studenata. Senatori su informisani i o uspješno realizovanim aktivnostima u procesu reakreditacije UNIBL i akreditacije 16 studijskih programa.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8691/unibl_logo_novi.png