Navigacija
Viber X logo

Radionica o medijskoj i informacijskoj pismenosti

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Radionica o medijskoj i informacijskoj pismenosti, biće održani 26.2.2019. godine sa početkom u 09.30 u čitaonici Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Radionica i sastanak namijenjeni su akademskoj zajednici, institucijama, organizacijama civilnog društva i pojedincima aktivnim u oblasti razvoja i promicanja medijske i informacijske pismenosti.

Cilj radionice i sastanka je omogućavanje međusektorske rasprave o medijskoj i informacijskoj pismenosti u Bosni i Hercegovini, kao i iniciranje procesa kreiranja specifičnih preporuka o integraciji medijske i informacijske pismenosti u sistem formalnog i neformalnog obrazovanja. Radionica će uključiti učesnike iz relevantnih sektora za razvoj medijske i informacijske pismenosti koji tragaju za inovativnim, kreativnim i održivim mjerama unapređenja medijske i informacijske pismenosti.

Unapređenje medijske i informacijske pismenosti kao i interkulturalnih kompetencija među građanima predstavlja ključnu aktivnost UNESCO-ve strategije promovisanja društva znanja i potpomaganja razvoja slobodnih i nezavisnih medija, te univerzalnog pristupa informacijama i znanju kao preduslovima za ostvarenje razvoja jednog društva.

Organizatori ovog događaja su  Fakultet političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i Mediacentar Sarajevo.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8509/novine-ilustracija-632x280.jpeg