Navigacija
Viber X logo

Projekt STINT: Održan drugi evaluacijski sastanak

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Drugi evaluacijski sastanak u okviru međunarodnog projekta „Jačanje internacionalizacije na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini“ (STINT) održan je 27. februara 2019. u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci. 

Tokom sastanka razgovaralo se o realizovanim projektnim aktivnostima i preostalim obavezama, s ciljem uspješnog završavanja projekta.

Sastanku su prisustvovali: Gert de Lepeler, koordinator projekta, prof. dr Dejan Bokonjić, prorektor za međunarodnu saradnju i obezbjeđenje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci. 

U projektu STINT učestvuju svi javni univerziteti u Bosni i Hercegovini, uključujući i Univerzitet u Banjoj Luci, kao i tri univerziteta iz država Evropske unije: KU Leuven - Univerzitet iz Luvena (Belgija), Buckingamshire New University - Novi univerzitet iz Bakingemšajera (Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske) i Instituto Politechnico do Porto - Politehnički institut u Portu (Portugal). Projektni partneri su takođe i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovine, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđenje kvaliteta Bosne i Hercegovine, Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske, te Centar za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja.
Koordinator STINT projekta je KU Luven, Belgija, a koordinator aktivnosti partnera iz Bosne i Hercegovine je Univerzitet u Istočnom Sarajevu. 

STINT projekat je počeo da se realizuje 15. oktobra 2015. godine, i predviđeno je da traje do 14. aprila 2019. godine.

Više detalja o projektu, partnerima i aktivnostima možete pronaći na http://stint-project.net/.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8519/20190227_091531.jpg