Navigacija
Viber X logo

Memorandum o razumijevanju: Najsavremenija oprema u učionici PMF-a

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i nevladina organizacija Save The Children za Sjeverozapadni Balkan, potpisli su 14. februara 2019. godine Memorandum o razumijevanju.

Ovaj Memorandum potpisali su prof. dr Goran Trbić, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta i  Andrea Žeravčić, direktorka Save The Children za Sjeverozapadni Balkan. 

Kako je navedeno Prirodno-matematički fakultet i  Save The Children će sarađivati u realizaciji projekta Enable BiH, koji ima za cilj jačanje obrazovanja iz oblasti STEM disciplina u našoj zemlji.

Tako će na Prirodno-matetamičkom fakultetu biti oformljena STEM učionica, koja će biti opremljena najsavremenijom opremom za nastavu i istraživanje iz oblasti prirodnih nauka. U okviru projekta, u narednom periodu PMF će učestvovati u nizu aktivnosti koje imaju za cilj uspostavljanje jače saradnje između Fakulteta, osnovnih i srednjih škola, kao i privatnih kompanija.

Potpisivanju Memoranduma u prostorijama Fakutleta, prisustvovali su prof. dr Radoslav Dekić, prodekan za nastavu i prof. dr Dragan Matić, šef Studijskog programa Matematika i informatika na Prirodno-matematičkom fakultetu, kao i Fatima Smajlović, direktorka za razvoj i kavalitet programa organizacije Save The Children.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8467/save-the-children-1024x768.jpg