Navigacija
Viber X logo

DOCEXDOCE takmičenje i na AGGF-u

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

DOCEXDOCE - međunarodno studentsko takmičenje namijenjeno studentima arhitekture iz čitave Evrope, ove godine biće održano i na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Takmičenje se održava 6. marta 2019. i ovo je treće izdanje istog, a pravo učešća imaju svi studenti arhitekture osnovnih i master studija. 

DOCEXDOCE se bazira na neuobičajenom konceptu, koji podrazumijeva jednodnevnu radionicu u trajanju od 12 časova, u okviru čega studenti (koji su podijeljeni u grupe od 2 do 4 člana) treba da daju odgovor na zadatu temu. Tema radionice ostaje tajna do samog početka takmičenja. 

Istovremeno, radionica se održava na skoro svim Evropskim univerzitetima. Kolaboracija između fakulteta se dešava onlajn putem. Svi radovi se na kraju radionice šalju u digitalnoj formi, nakon čega međunarodni žiri ocjenjuje radove. 

Cilj ovog takmičenja je povezivanje studenata na evropskom nivou u svrhu posmatranja savremenih urbanih problema. 
Timski rad pod ovakvim uslovima takmičenjima predstavlja veoma dobar trening za budućnost karijere svakog pojedinca. Snalažljivost, „pametna“ komunikacija, donošenje odluka u veoma kratkom vremenskom roku i zajednički cilj su ono što čini ovu radionicu uzbudljivom.

Radna atmosfera u trajanju od 12 časova predstavlja veliki izazov za svakog studenta da ispita ali i unaprijedi svoje vještine. 

Nagradni fond i registracija

Nagradni fond podrazumijeva tri novčane nagrade,osam specijalnih nagrada, a sve one uključuju certifikate, paket BIM online kurseva i časopise za arhitekturu.

Registracije su otvorene od 11. februara do 03. marta ove godine, a registrovati se možete na ovom linku http://www.docexdoce.com.

Više informacija o takmičenju (prethodna izdanja, teme i nagrađene radove) možete pronaći na sljedećim linkovima: 
•    zvanična internet stranica: http://www.docexdoce.com
•    Instagram profil : https://www.instagram.com/docexdoce
•    Fejsbuk stranica: https://www.facebook.com/docexdoce/

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8466/%D0%B0%D0%B3%D0%B3%D1%84-%D1%84%D0%B1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8466/%D0%B0%D0%B3%D0%B3%D1%84.jpg