Navigacija
Viber X logo

Poziv na radionicu na Medicinskom fakultetu

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Medicinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, 22. oktobra 2018. godine u 18 časova organizuje radionicu "Nanomodifikovani polimerni kompoziti - implementacija naučnih saznanja u realnu praksu". 

U okviru pomenute radionice, a koja će biti održana u zgradi Medicinskog fakulteta, u svečanoj sali dekanata (Save Mrkalja 16, Banja Luka), profesor Miroslav Huskić, National Institute for Chemistry, Laboratory for polymer chemistry and technology, Ljubljana, Slovenia, će održati predavanje "Polimerni nanokompoziti sa metalnim nanočesticama - savremena naučna saznanja".

Radionica predstavlja jednu u nizu aktivnosti koje se provode u okviru velikog međunarodnog EUREKA projekta „Production of multifunctional Au nanoparticles and development of appropriate characterization techniques (PRO-NANO)“, podržanog od strane Evropske Unije. Ovaj projekat je i sufinansiran od strane Ministarstva nauke i tehnologije RS. 

Cilj je doprinijeti razvoju i unapređenju implementacije rezultata naučnih istraživanja iz oblasti hemije, fizike i tehnologije, vezanih za polimerne nanokompozite, u realnu praksu, te predstaviti zainteresovanim istraživačima i inovatorima aktuelne pravce razvoja savremenih polimernih nanomaterijala, kako sa aspekta nauke tako i sa aspekta praktične primjene. 

U tom kontekstu, radionica će okupiti istraživače sa Univerziteta u Banjoj Luci, doktore medicine i stomatologije, privrednike, predstavnike Privredne komore Republike Srpske, te druge zainteresovane aktere, kako bi se razmjenila iskustva u ovoj oblasti, definisali aktuelni pravci budućih istraživanja i postavili temelji potencijalne saradnje učesnika radionice. 

Informacije i prijave: 

Sve dodatne informacije možete dobiti od doc. dr Valentine Veselinović, koja je koridinator ovog projekta, a čiji su kontakt podaci u nastavku.

Takođe, zbog ograničenog broja mjesta, molimo sve zainteresovane da potvrde učešće najkasnije do petka 19 .oktobra 2018. godine putem e-pošte: valentina.veselinovic@med.unibl.org ili putem telefona +387 (0) 65 980 220.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8112/image.png