Navigacija
Viber X logo

Istraživačke stipendije za studije u Gracu

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Objavljen je poziv za istraživačke stipendije „GO STYRIA“ koju dodjeljuje Univerzitet u Gracu za školsku 2018/2019. godinu.

Kako je saopštila Austrijska ambasada u BiH  „GO STYRIA“ je program stipendiranja za polaznike postdiplomskih i doktorskih studija, kao i za postdoktorante koji su zainteresirani za kraće istraživačke boravke u trajanju do  4 mjeseca, u svrhu izrade magistarske, doktorske ili postdoktorske disertacije.

Stipendija se daje kandidatima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipara, Grčke, Mađarske, Kosova, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske.

Kandidati koji budu izabrani za ovaj program, dobiće priliku za istraživački boravak na Univerzitetu u Gracu, s ciljem da svoje studije i istraživanja nastave na matičnim univerzitetima.
Pravo apliciranja imaju polaznici postdiplomskih i doktorskih studija koji trenutno studiraju na jednom od univerziteta i koji već rade na svojim magistarskim ili doktorskim disertacijama, kao i postdoktoranti koji su doktorski studij završili odličnim rezultatima. 

Odbranjena doktorska disertacija u trenutku podnošenja prijave, ne smije biti starija od godinu dana.

Ostale informacije o načinu prijave možete pronaći na službenoj veb stranici Univerziteta u Gracu: http://international.uni-graz.at/en/stud/incoming/s-in-mprog/go-styria/

Rok za prijave je 3. maj 2018. godine  do 13:00  časova, prijave ne treba slati na adresu Austrijske ambasade u BiH. 

Kontakt osoba na Univerzitetu u Gracu:
Khrista Grassauer (Krista Grasauer)
Universitätsplatz 3, 8010 Graz, Austrija
Tel.: +43 (0)316 380 - 1254
+43 (0)316 380 - 9156
E-mail: christa.grassauer@uni-graz.at
erasmusplus.intl.incoming@uni-graz.at
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7549/das-land.jpg